MFP-OEF/2020 – Nyirádi Óvoda teljes vizesblokkjának cseréje

Nyirád Község Önkormányzata, Nyirádi Óvoda teljes vizesblokkjának cseréje (Magyar Falu program keretében meghirdetett, Óvodaépület felújítása című, MFP-OEF/2020 kódszámú pályázati kiírás)

  • a kedvezményezett neve: Nyirád Község Önkormányzata
  • a projekt címe: Nyirádi Óvoda teljes vizesblokkjának cseréje
  • a szerződött támogatás összege: 4 999 972 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 100%
  • a projekt tartalmának bemutatása: Óvodánkban 75 kisgyermek jár. A 30 éve kialakított, ma már korszerűtlen vizesblokk igyekszik kiszolgálni a felmerülő igényeket. Az óvoda napirendjéből fakadóan főleg ebédidőben rendkívül túlzsúfolt és leterhelt a mellékhelyiség a szaniterek kis száma miatt. A falakban korszerűtlen, néhol még vasból készült vízvezeték csövek biztosítják a vízellátást. Projektünk megvalósulásával növelni tudjuk a szaniterek számát közel 100%-kal, illetve szép és könnyen tisztítható csempeburkolatot kap a teljes vizesblokk a jogszabályi előírásoknak megfelelően.
  • a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2020.12.31.
  • projekt azonosító száma: 3096722306

 

Óvodánkban 75 kisgyermek jár. A 30 éve kialakított, ma már korszerűtlen vizesblokk igyekezett kiszolgálni a felmerülő igényeket. Az óvoda napirendjéből fakadóan főleg ebédidőben rendkívül túlzsúfolt és leterhelt volt a mellékhelyiség a szaniterek kis száma miatt. A falakban korszerűtlen, néhol még vasból készült vízvezeték csövek biztosították a vízellátást. Projektünk megvalósulásával növelni tudtuk a szaniterek számát közel 100%-kal, illetve szép és könnyen tisztítható csempeburkolatot kapott a teljes vizesblokk a jogszabályi előírásoknak megfelelően.

Projektünk megvalósítása során messzemenően figyelembe vettük a kiírásban foglalt célokat és ennek megfelelően olyan fejlesztést-felújítást valósítottunk meg, amely biztosítja az óvodáskorú gyermekek kulturált életkörülményeit, egészséges életmódra nevelését azáltal, hogy a mai kornak és jogszabályi környezetnek megfelelő mennyiségű és minőségű vizesblokkot biztosítottunk számukra.

Projektünk megvalósulásával megduplázódott a gyermekeket ellátó szaniterek száma. 12 db csap, 10 db wc és 2 db piszoár lett újonnan beépítve. A felújítási munkák során teljes egészében kicserélésre kerültek a szennyvízvezetékek, ivóvízvezetékek, illetve a 24 m2-es vizesblokk helyiség hő- és vízszigeteléssel ellátott aljzatbetont kapott. A teljes helyiség a jogszabályi előírásoknak megfelelő minőségű és mennyiségű új járólappal és csempeburkolattal lett leburkolva.