Segítség a gondosóra igénylésével kapcsolatban!

A Gondosóra program Magyarország Kormánya által elindított ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat.

A Gondosóra program Európában egyedülálló lehetőség. Mérföldkőnek és jelentős támogatásnak számít az idősgondozás területén: nagy segítséget jelent nemcsak azoknak, akik használják az eszközt, hanem biztonságot és megnyugvást nyújt a felhasználó családjának, szeretteinek, hozzátartozóinak is, tudva, hogy a segítség és a biztonság egy gombnyomásra elérhető. A program 2022 márciusában indult egy előkészítő fázissal, jelenleg már 400 ezer regisztrált felhasználó van. A cél, hogy 2025 év végéig másfél millióan használják a gondosórát. Remélhetőleg Nyirádon is egyre népszerűbb lesz ez az életmentő készülék, egyre többen igénylik.

Aki segítséget kér a regisztrálással, igényléssel kapcsolatban, keresse Girán Beatrixot az önkormányzatnál, ő vállalta, hogy közreműködik ebben. Telefonszáma: +36 2 486 73 42.

Egyetlen feltétele van a regisztrálásnak: az igénylőnek e-mail címmel kell rendelkeznie!